Adams splnil, co se od něho čekalo

Jsem rád, že jsem zpátky v České republice, říkal kytarista a písničkář Bryan Adams na pátečním koncertu v pražské TMobile Areně. Předtím se Adams objevil na festivalu Jam' 99 v bílém obleku a zároveň jako baskytarista svého tria. Nyní se vrátil ke kytaře, tričku a džínám.

Čtyřčlenná doprovodná kapela, ve které byly také klávesy, mu zajišťovala sytý, zvonivý zvuk. Pro své tklivé balady i našlápnutý rock'n'roll Adams nic jiného nepotřeboval.

Asi čtyřtisícové publikum měl na své straně od prvních tónů písně Here I Am. Lidé jásající pod pódiem se k němu samozřejmě přidali v největším hitu (Everything I Do) I Do It For You a ve spoustě dalších songů. Našla se i mladá anglicky hovořící dáma, která na Adamsovu výzvu vystoupila z davu a zazpívala s ním duet.

Na rozdíl od uhlazených nahrávek byla výhodou živého hraní syrovost, která poněkud rozpouštěla cukernaté struktury nejvtíravějších Adamsových songů. V tomto ohledu se Adamsově doprovodné kapele sotva dalo něco vytknout. Hrála jednoduše, aby podpořila zpěvnost písní, a největší kvality ukázala, když vycenila své rockové zuby.

Rovněž Bryan Adams, zkušený třiačtyřicetiletý veterán, dostál očekávané roli písničkáře a baviče. Zpíval dobře, jeho chraplavý hlas rezonoval všemi romantickými i drsnými barvami, jak jsme u něho zvyklí. Byl to večer, který posluchače v ničem nepřekvapil. Ale o tom Adamsovy písně jsou. Stojí a padají se silnými melodiemi stejně jako jejich autor.

Bryan Adams.