VIDEO: Zlatá labuť. Nova brzy odvysílá svůj první dobový seriál

  • 11
Televize Nova na začátek února chystá premiéru svého prvního původního dobového seriálu. Jmenuje se Zlatá labuť a vypráví o osudech lidí spjatých se stejnojmenným obchodním domem, který byl ve své době zcela ojedinělým chrámem nákupů a luxusu v Československu.

V rolích ústřední dvojice se objeví Adam Vacula a Marta Dancingerová. Dále si ve Zlaté labuti zahrají také Petr Stach, Beáta Kaňoková, Simona Lewandowská, Vasil Fridrich nebo Vojtěch Vodochodský. Chlubit se seriál může účinkováním dvou hereckých legend: Daniely Kolářové a Petra Kostky.

Režiséry má seriál dva: Braňa Holička a Bisera A. Arichteva. První jmenovaný je známý také jako herec a pro Novu režíroval například seriál Pan profesor. Druhý pak stojí za úspěšnými seriály Vyprávěj nebo Kukačky, jejichž druhou sezonu právě uvádí Česká televize.

Seriál vzniká v rámci produkční společnosti Dramedy Productions, v čele s producenty Filipem Bobiňskim, Janem Coufalem a Petrem Šizlingem. Do životů jednotlivých hrdinů se bude kromě běžných záležitostí každodenního života promítat také bouřlivá doba, ve které se seriál odehrává: třicátá a čtyřicátá léta minulého století.

„Zejména tři hlavní hrdinky, mladé dívky, očekávají, že se jim v nové práci naplní životní cíle a touhy, a možná i doufají, že zde najdou ochranu před nástrahami vnějšího světa, kde se schyluje k válce,“ láká na seriál producent Filip Bobiňski. „Pro všechny je to úžasná práce v novém luxusním a atraktivním světě, který v tehdejším Československu neměl obdoby,“ dodává na adresu fiktivního nejmodernějšího obchodního domu u nás té doby.