Tania Malletová jako bondgirl ve snímku Goldfinger (1964). Pro úspěšnou modelku...

Tania Malletová jako bondgirl ve snímku Goldfinger (1964). Pro úspěšnou modelku to byla jediná filmová role. | foto: Profimedia.cz

Zemřela Tania Malletová, bondgirl z Goldfingera a sestřenice Mirrenové

  • 2
Britská herečka a modelka Tania Malletová zesnula ve věku 77 let. Sestřenici Helen Mirrenové proslavila její jediná filmová role bondgirl ve veleslavném snímku Goldfinger.

Zprávu o její smrti přinesl oficiální Twitter věnovaný postavě Jamese Bonda. V roli bondgirl se Malletová pokoušela prorazit už při přípravách snímku Srdečné pozdravy z Ruska.

Pro svůj britský akcent ovšem neuspěla, a to i přesto, že její matka Ruskou byla. Ironické je to hlavně proto, že vítěznou herečku Danielu Bianchiovou nakonec předabovali.

Mladá britská herečka však tehdy producenty zaujala, a tak se jí sen vyplnil rolí v mnohem slavnější bondovce Goldfinger z roku 1964, kde se konečně postavila po bok Seana Conneryho

I přes obrovský úspěch snímku však Goldfinger zůstal její jedinou rolí, Malletová se ze světa filmu stáhla a vrátila se k modelingu.

Vrásky i oběti plastik. Jak vypadají bondgirls po letech

K tomuto kroku ji vedly dva důvody: zaprvé ji statut herečky připadal příliš svazující a zadruhé byl prý honorář, který za roli bondgirl inkasovala, směšný. Jako modelka si tehdy za jediný den vydělala třikrát tolik, co za celý týden natáčení.

Sestřenice Helen Mirrenové se narodila v roce 1941 v Blackpoolu. Modelingu se začala věnovat v šestnácti. Jak uvedla  v roce 2003, legendárního producenta bondovek Cubbyho Broccoliho zaujala nejspíš tak, že mu „kdosi“ poslal její fotografii.

„Myslím, že to byl snímek od Henryho Clarka pro Vogue, který mě ukazoval na nějakých skalách v bikinách,“ cituje její tehdejší výrok web britského deníku The Independent.