Eduard Izotov a Natalija Sedychová v pohádce Mrazík (1964)

Eduard Izotov a Natalija Sedychová v pohádce Mrazík (1964) | foto: © Gorky Film Studios

Od čertů po Mrazíka. Nova i Prima sestaví Vánoce z reprízových filmů

  • 20
Na Primě zařídí Štědrý večer pohádka Sedmero krkavců, komedie Sám doma a Táta je doma 2, na Nově po Princezně se zlatou hvězdou na čele přijdou Tři bratři a romance Pretty Woman. I v následujících dnech čerpají obě komerční stanice z vánoční klasiky.

Jak vyplývá z programových plánů na prosinec, večerní program Primy na Boží hod tvoří tituly Pyšná princezna a Sám doma 2: Ztracen v New Yorku, na Nově pak domácí pohádky Dařbuján a Pandrhola a Nejkrásnější hádanka.

Na Štěpána má Prima „pekelnickou“ sestavu v podobě pohádek Hrátky s čertemS čerty nejsou žerty, Nova si téhož večera vypomůže rovněž pohádkami, a to O statečném kováři a Jak se budí princezny.

Premiérové pohádky, letos celkem čtyři, tak o svátcích nasadí pouze Česká televize. Z kultovních pamětnických titulů pak Prima uvede třeba Šíleně smutnou princeznu, Nova zase Mrazíka.

Silvestrovský program budují všechny tuzemské televize na speciálech svých zábavných pořadů. ČT tak nazdobí poslední letošní vydání cyklů Zázraky přírody či Všechnopárty, Prima talentovou soutěž pod názvem Česko Slovensko má Silvestra i Partičku a Nova show Tvoje tvář má známý hlas.

Trailer k pohádce Jana a Zdeňka Svěráka Tři bratři: