Z filmu Kafe a cigára

Z filmu Kafe a cigára | foto: Archiv ČT

TV tipy na středu: Idoly, pašeráci, kafe a cigára

  • 2
Když přepadnete přes palubu, dost možná skončíte v péči někoho, kdo vás miluje tak, až nevíte, kde jste. Jak z toho ven? Dejte si kafe a cigáro a pusťte si televizi.

STŘEDA 10. PROSINCE
Rokenrolová hvězda Jason přepadne při plavbě výletní lodí přes palubu, ale statečná Jenny svůj idol zachrání a dopraví na opuštěný ostrov. Pravdu, že jsou vlastně jen co by kamenem dohodil od jejich letoviska, se dívka snaží utajit, aby mohla být se svou láskou o samotě. Tak o tom je americká komedie Ztroskotaná láska (Nova, 20:00).

O poznání drsnější příběh nabízí akční film Hranice (Prima, 23:25). Pracovník pohraniční stráže je zapletený do pašování drog a obchodu s nimi. Když však jednou zjistí, že k prodeji na černém trhu nabízí chudá žena malé dítě, rozhodne se napravit své činy a tomuto obchodu zabránit.

Kdo nemůže nebo nechce spát, užije si povídkový film Jima Jarmusche Kafe a cigára (ČT2, 1:00). Jedenáct povídek, ze kterých se skládá, točil Jarmusch dlouhých sedmnáct let. Nad šálkem kávy a s nezbytnou cigaretou vede promluvy dlouhá řada oblíbených Jarmuschových protagonistů, kteří většinou představují sami sebe, občas ve značně nezvyklých situacích.

SERIÁLY
Ulice
(Nova, 18:30)

Televizní program na 7 dní pro více než 50 stanic