Jiří Dvořák a Ivan Trojan v pohádce Anděl Páně (2005)

Jiří Dvořák a Ivan Trojan v pohádce Anděl Páně (2005) | foto: Produkce filmu

TV tipy na Boží hod: Hry andělů, čarodějnic a osudu

  • 0
I na Boží hod je vánoční televizní program napěchovaný pohádkami. Mezi nimi se ovšem dají najít i skvosty, případně filmy, které by vám neměly utéct.

POHÁDKA
Velká vánoční filmová pohádka Jiřího Stracha Anděl páně (ČT1, 20:00) vypráví o cestě z nebe svrženého anděla Petronela za napravením alespoň jednoho hříšníka. Film prošpikovaný decentním a chytrým humorem zdobí výkony Ivana Trojana a Jiřího Dvořáka; jako bonbónek působí angažmá Jiřího Bartošky do role Všemohoucího.

KOMEDIE
Naivní a dobrosrdečná čarodějka Isabel je pevně odhodlána od základu změnit svůj život. Chce se vzdát svých nadpřirozených schopností a žít jako každý obyčejný smrtelník. Jenže shodou okolností narazí na šarmantního herce Jacka a její plány se nečekaně zamotají. A od té doby jí Jack neřekl jinak než Moje krásná čarodějka (Nova, 20:00).

ZÁŽITEK
Se jménem Woodyho Allena mají diváci spojeny především komedie. Jenže Match Point: Hra osudu (Nova, 21:50) zapadá spíše do škatulky milostné drama. Vypráví o kdysi nadějném tenistovi Chrisovi, který si sňatkem s Chloe otevřel cestu k značnému bohatství a úspěchu. Osud mu ale přihraje do cesty Nolu, do které se okamžitě zamiluje. Jenže s novou láskou by mohl ztratit všechno, co tak zázračně získal a tak, když s ním otěhotní, rozhodne se k radikálnímu řešení.

SERIÁLY
Ulice (Nova, 18:30)
Velmi křehké vztahy (Prima, 20:00)

Televizní program na 7 dní pro více než 50 stanic