Eurosong - Tereza Kerndlová

Eurosong - Tereza Kerndlová - z generální zkoušky, Praha (26. ledna 2008) | foto: Jan Zátorský, MF DNES

TV tipy: křížová výprava Terezy Kerndlové

  • 1
Tereza Kerndlová vyrazila bojovat za prestiž české písně, Indiana Jones se vydává na křížovou výpravu a David Ondříček do Grandhotelu. U všeho můžete díky televizi být.

TELEVIZNÍ PROGRAM NAJDETE ZDE

VÍKENDOVÉ DUELY
Indiana Jones, Harrison FordV pátek, tedy dnes, si ještě před premiérou nového dílu můžeme připomenout Indianu Jonese, který se v vydá se svým otcem na Poslední křížovou výpravu (Nova, 20:00). Následovat ho bude drama Zrůda (Nova, 22:35) podle skutečné události. Alternativu nabízí americký film s Robertem De Nirem a Cubou Goodingem ml. Ten nejlepší (21:15).

V sobotu odpoledne si můžete oprášit zlidovělé hlášky u komedie Jáchyme, hoď ho do stroje! (Nova, 16:35), večer pak padne volba mezi thriller Vyjednavač (ČT1, 21:00), kriminálku Presumpce viny (Nova, 21:20) a mládežnickou komedii Mistři hazardu (Prima, 20:00). Vydržíte-li, rozhodně si užijte Draculu (Nova, 23:30) od Francise Forda Coppoly.

Marek Taclík a Klára Issová na ochozu hotelu Ještěd v hlavních rolích filmu GrandhotelNedělní večer stojí za pozornost díky dvěma dobrým českým filmům. Prvním je Ondříčkův atmosférický Grandhotel (ČT1, 20:00), druhým snímek o fotbalových fanoušcích Non plus ultras (Nova, 23:35).

PŘES VŠEDNÍ DNY
V pondělí si večer zkuste pustit pozoruhodnou hořkou komedii Pojďme si hrát (ČT1, 22:25) o muži, který si tím, že zůstal na mateřské dovolené, pěkně zavařil.

Oscar - Will SmithÚterní večer ovládne hollywoodské sci-fi Já, robot (Prima, 21:15), počkat si můžete i na horor Muž beze stínu (Nova, 22:55).

Středa přeje milovníkům Shakespeara, kteří se určitě rádi podívají, jak se Al Pacino hádá se svými kolegy o tom, jak správně sehrát Richarda III. (ČT2, 23:40). Hned poté bude připraven záznam prvního semifinálového kola Eurovize (ČT2, 01:30).

Eurosong - Tereza KerndlováVe čtvrtek si můžete pustit přímý přenos druhého semifinálového kola mezinárodní hudební soutěže Eurovision Song Contest (ČT1, 21:00). Tentokrát by mělo už dojít na Terezu Kerndlovou. Solidní podívanou slibuje thriller eXistenZ (ČT2, 23:25).

SERIÁLOVÉ OKÉNKO
Už dnes - tedy v pátek - odpoledne startují dvě seriálové třetí řady - Dva a půl chlapa (Nova, 13:45) a Veronica Mars (14:15). V pondělí začíná krimiseriál Zločiny ze sousedství (Prima, 15:40), ve středu si asi u obrazovek počkají ti, kteří chtějí stihnout start páté řady seriálu Nemocnice Chicago Hope (Prima, 0:20).