Herec Hugh Grant

Herec Hugh Grant | foto: Falcon

Tři režiséři a čtyři herecké hvězdy, to bude zfilmovaný Atlas mraků

  • 0
Britský herec Hugh Grant se připojí k protagonistům filmu, který bude natočen podle literární předlohy Atlas mraků spisovatele Davida Mitchella. Kromě něj se ve snímku, jenž se bude točit ve Skotsku, Španělsku a Německu, objeví také další hvězdy jako Halle Berryová, Tom Hanks a Susan Sarandonová.

Režiséři snímku Cloud Atlas jsou hned tři: bratři Wachowští, kteří natočili sci-fi trilogii Matrix, a autor filmu Lola běží o život Tom Tykwer.

K hercům se připojí ještě další Britové Ben Whishaw, Jim Broadbent a Jim Sturgess, Číňanka Čou Sün a Korejka Doona Bae. Natáčení má začít už tento týden.

Mitchellova kniha vyšla v originále v roce 2004, o dva roky později ji v českém překladu vydalo nakladatelství BB/art.

Atlas mraků

Vypravěči románu jsou nedobrovolný cestovatel plavící se v roce 1850 přes Tichý oceán, vyděděný skladatel obstarávající si nejisté živobytí v Belgii mezi 1. a 2. světovou válkou, ambiciózní novinářka píšící v Kalifornii v dobách, kdy tam byl guvernérem Ronald Reagan, ješitný nakladatel ukrývající se před věřiteli ze zločineckého podsvětí, geneticky modifikovaná jídlonoška čekající na smrt a Zachry, mladý ostrovan zažívající soumrak vědy a civilizace.

,