Z pohádky Princezna zakletá v čase

Z pohádky Princezna zakletá v čase | foto: Facebook tvůrců filmu

TELEVIZIONÁŘ: Princezna zakletá v čase odstartuje adventní pohádky

  • 3
Svižná pohádka s prvky sci-fi Princezna zakletá v čase měla loni smůlu, do kin se po odkladu jarní premiéry kvůli pandemii vklínila jen nakrátko před druhou vlnou covidu. Zato při nedělní televizní premiéře na Primě může rozbít bank.

Zahajuje totiž adventní pohádkovou sérii, nadto v žánru, který spojuje českou tradici s moderní akční fantasy a se silnou fanouškovskou podporou, kterou si získala při uvedení v online službách. 

Pravda je, že na tuzemské poměry se Princezna zakletá v čase opravdu slušně rozhýbala, však také herci absolvovali kaskadérský trénink akrobacie na závěsných lanech a při lukostřelbě se prý pár členů štábu nestačilo vyhnout letícím šípům. 

Snímek Princezna zakletá v čase bude první českou fantasy pohádkou. Natáčela se mimo jiné v zatopených lipnických lomech, na hradech Bouzov a Točník i na zámku v Sobotíně na Šumpersku.

Zájem o hrdinku, která se o dvacátých narozeninách ocitne v časové smyčce a z kletby jí vedle prince pomůže kamarádka alchymistka, tvůrci obratně přiživují, počínaje pětidílným filmem o filmu a konče postupně dávkovanými podrobnostmi o chystaném druhém dílu, kde by měla do popředí vystoupit právě princeznina přítelkyně v podání Elišky Křenkové.

Premiéra v kinech se ohlašuje na 10. listopad 2022, ale vzhledem k minulým zkušenostem může Princezna zakletá v čase 2 spoléhat jedině zase na příští televizní adventy.