Z natáčení seriálu Rod Draka | foto: HBO

Představuje se Rod draka, chystaný seriál ze světa Hry o trůny

  • 5
Televize HBO zveřejnila první snímky z připravovaného seriálu Rod draka, jehož děj se odehrává tři sta let před událostmi známými ze ságy Hra o trůny. Vychází z knihy George R. R. Martina Oheň a krev a vypráví příběh klanu Targaryenů.

Seriál Rod draka se právě začal natáčet, bude mít na HBO premiéru v roce 2022 a dále bude k dispozici prostřednictvím streamovací služby HBO Max. Tvůrci zveřejnili rovněž charakteristiku hlavních postav a jejich obsazení.

Emma D‘Arcy se objeví jako princezna Rhaenyra Targaryen, královo prvorozené dítě a dračí jezdkyně s čistou valyrijskou krví. Zdá se, že je  obdařena vším, co si mohla přát, ovšem nenarodila se jako muž.

Matt Smith coby princ Daemon Targaryen, mladší bratr krále Viseryse a dědic trůnu, je nepřekonatelný válečník a dračí jezdec s pravou dračí krví. Říká se však, že kdykoliv se narodí Targaryen, bohové si hodí mincí.

Lord Corlys Velaryon přezdívaný Mořský had, kterého hraje Steve Toussaint, vybudoval z Velaryonů mocný rod, který je dokonce bohatší než Lannisterové a který má největší námořnictvo světa.

Olivia Cooke stojí před kamerou jako Alicent Hightower, dcera králova pobočníka a nejkrásnější žena v Sedmi královstvích. Vyrostla v Rudé baště, v blízkosti krále a jeho kruhu. Má dvorskou grácii i politický talent.

Králův pobočník Otto, jehož ztvární Rhys Ifans, věrně a oddaně slouží svému vládci i říši. Největší hrozbou pro království je podle pobočníka králův bratr Daemon s postavením následníka trůnu.

Spisovatel George R. R. Martin je spoluautorem seriálu a současně jedním z producentů, pilotní díl a několik dalších epizod natočí Miguel Sapochnik, který se o režii podělí s dalšími třemi tvůrci.