Ridley Scott

Ridley Scott | foto: Warner Bros

Ridley Scott bude točit pro televizi, téma vyfoukl Polanskému

  • 0
Místo Evropy Amerika, místo kin obrazovka. Tak se proměnil osud Pompejí, projektu, který původně chystal jako evropský velkofilm režisér Roman Polanski. Snímek s rozpočtem sto třicet milionů dolarů plánoval, že italské kulisy dávné katastrofy po výbuchu Vesuvu najde ve Španělsku – kdysi Polanski nevylučoval ani natáčení v Česku – a premiéru ve Francii hlásil na rok 2011.

Jenže z plánů, které před časem zbrzdila stávka hollywoodských scenáristů, zbyla pouze úspěšná knižní předloha Roberta Harrise – a té se nyní ujal hollywoodský režisér britského původu Ridley Scott, tentokrát v roli producenta.

Nepřipravuje však film, nýbrž televizní minisérii. Scott již podepsal smlouvu a uvolnil první informace, podle nichž půjde o "příběh spojující prvky romance i thrilleru, jenž historickou zkázu dávného města i život jeho obyvatel přiblíží vnímání současného diváka". Zkáza Pompejí se datuje na 24. srpna roku 79.

Televizní událost

Podrobnosti o tvůrcích či hercích zatím nejsou známé, pouze se spekuluje, zda televizní verze převezme některé představy filmového zpracování.

Z natáčení filmu Robin HoodRoman Polanski režíruje film The Ghost

Polanski totiž pro hlavní role milostné zápletky vybral Orlanda Blooma a Scarlett Johanssonovou, otázkou však zůstává, zda se podobně hvězdná jména podaří získat i pro seriál předpokládající čtyři hodinové díly.

Rovněž není jasné, zda Polanski svou ideu již definitivně pohřbil, nebo ji hodlá navzdory televizní konkurenci vzkřísit, až se vrátí z domácího vězení, kde čeká na vyřešení své kauzy – třiatřicet let po útěku ze Států kvůli sexu s nezletilou.

Ridley Scott zapojil do projektu produkční firmu Scott Free, kterou má se svým rovněž režírujícím bratrem Tonym, a německé partnery. Mezinárodní vysílací práva vlastní společnost Sony Pictures Television. Její zástupci se nechali slyšet, že půjde o mimořádnou televizní událost, neboť "vytváření jiných světů, obzvláště těch historických, je přesně to, co máme rádi a co umíme nejlépe".