Diskuze

Pouta Radima Špačka jsou pro český film příslibem lepších časů

Zatím jej viděla jen hrstka lidí, ale po první oficiální pracovní projekci nejspíše přibudou další nadšené hlasy. Nový český film Pouta, který do kin vstoupí 4. února, slibuje pro letošní rok stejně silné otevření, jaké loňské kolekci dodal naopak silný závěr díky snímku 3 sezóny v pekle.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

pawel001

15. 2. 2010 23:17
Kopie pribehu filmu stareho 4 roky?

Mozna se mylim, ale podle http://aktualne.centrum.cz/kultura/clanek.phtml?id=152682 v popisu filmu o Stasi se jedna priblizne o stejny pribeh. Ze by originalni napad nebyl az zas tak originalni?

0 0
možnosti
AR

Alfréd Ručka

15. 1. 2010 13:15
Už se těším

Na podzim minulého roku jsem měl možnost si prožít hru v totalitě a to mě přimělo pak shlédnout podobné filmy, kterých moc není. Škoda, že to vypadá skutečně jako "Źivoty těch druhých", ale přeci jen věřím, že ty lidské osudy budou jiné. Takových filmů prostě není dostatek a pokud zasáhne dílo do duše, pak by se to mělo na školách vysílat povinně.

Nevěřil jsem tomu, dokud jsem si sám na víkend nezkusil v simulované totalitě hry Projekt Systém žít. Očekávám podobný zážitek u tohoto filmu, protože si jej budu mít s čím spojit. Oč silnější to pak musí být pro někoho, kdo to prožil zcela reálně, nikoliv jen ve hře.

0 0
možnosti
HT

Teleke z Téléké

15. 1. 2010 11:21
místním chytrákům

kolik dramatických celovečerních filmů o STB jste viděli? a nepočítám laciné mluvící hlavy komedie od hřebejka s.r.o.

0 0
možnosti
JV

honza_votava

14. 1. 2010 15:29
Ondřej Štindl

Ondřeje Štindla znám coby moderátora Rádia 1 a vždycky mě ohromně bavil svým jemným, inteligentním a drobátko střeleným humorem. Takže jsem velmi zvědav. :) :-)

0 0
možnosti
PV

vasidiv

12. 1. 2010 9:47
Není práce

Co takhle natočit něco co se děje teď,není práce,není čím platit úroky s úroků,příběh o tunelářích a podnikatelích kteří krachují a přestat nám vymívat mozky dvacet let po převratu.Rv

0 0
možnosti
PV

vasidiv

12. 1. 2010 9:56
Re: Není práce

Dík za reakci,automatického mazače!!

0 0
možnosti
S

skrbling

12. 1. 2010 0:39
Že by renesance české filmové tvorby?

No, k moderní české filmové tvorbě jsem víc než kritický, ale zdá se, že poslední dobou se začíná dostávat z hluboké krize (viz filmy Protektor a 3 sezóny v pekle). Vzhledem k nadšeným recenzím, které jsem četl jsem velmi zvědavý i na tohle.

0 0
možnosti
A

AyCay

11. 1. 2010 14:26
hehe

Jak to tu čtu, tak česká klasika. Jeden kdysi viděl jeden reřisérův starší film a už ví, že novej, kterej ještě neviděl, bude stejně špatnej. To ostatně vědí i všichni ostatní, aniž by samozřejmě ten film viděli. A pro jistotu všichni fňukají, že už nechtějí tu "zlou minulost", když je přece všude okolo tolik současného hnusu. I když všichni víme, že když se točí filmy o současnosti, dopadne to zoufale jako s Ulovit miliardáře. O z prstu vycucané "realitě" v masami vychvalovaném  "Líbáš jako bůh" ani nemluvě...

A přitom je jasné, že podle reakcí stejně choděj do kina jednou za rok, takže o filmech pak vědí jen z doslechu a nejspíš tak patřej k těm zoufalcům, kteří jen pláčou, jak už nejsou žádný skvělí herci jako Menšík a scénáristi jako Dietl, což je v "diskusích" lež už fakt maniakálně rozšířená....

0 0
možnosti
FN

Ferenz Futurista

11. 1. 2010 11:39
A kolik jste jako viděli slušnejch českejch filmů o StB?

Já osobně zatím žádnej, kterej by byl věrohodnej, nebyla to laskavá komedie od Hřebejka a trochu to přiblížilo atmosféru tý doby?

0 0
možnosti
PK

Pavel Bored

11. 1. 2010 21:53
Re: A kolik jste jako viděli slušnejch českejch filmů o StB?

Tak s tímhle souhlasím, žádnej takovej slušnej film jsem neviděl, kromě pár solidních TV filmů České televize, třeba Swingtime - ale to není o klasický normalizační STB. Strašně rád bych viděl nějakej film o teroru komunismu ze 70-80.let, každej se zmůže leda na 50. leta. Aspoň že ČT má koule.

0 0
možnosti
E

Edenic

11. 1. 2010 9:23
Pan režisér

Když jsem před lety protrpěl Špačkův "film" Rychlé pohyby očí, zapřísahal jsem se, že na tohoto režiséra už nikdy nepůjdu. Ale možná je scénář Ondřeje Štindla samonosný? Hmmm, nemám odvahu to zjišťovat.

0 0
možnosti
MF

R.Jan.

13. 1. 2010 14:54
Re: Pan režisér

To psal Strašidelný Ondřej? Už jen proto jsem docela zvédavej, jak se mu to povedlo, i když tomu taky úplně nevěřím. Ale asi nikdo z okruhu RR by se neodvážil napsat na tohle téma něco stupidního a nesmyslného.

0 0
možnosti
LP

Petrovsky

11. 1. 2010 9:13
finance

jestlik to točil za peníze svoje nebo sponzorů, tak to může bejt i kravina, ale obávám se, že na to podojil opět fond kinematografie.

0 0
možnosti