Z natáčení filmu Jedna noc (2023)

Z natáčení filmu Jedna noc (2023) | foto: Pavel Šinagl/No Stress Production

Zachraňuje rodinu sexem přes internet. Víc odhalí film Jedna noc

  • 0
Kdysi úspěšný muzikant spadne do dluhů a manželka rodinu zachraňuje vlastním tělem, sexuálním live chatem na internetu. To je základ snímku Jedna noc, který do kin přijde na jaře 2024. „Mám rád příběhy sevřené do úzkého prostoru a časového úseku,“ přiznává režisér David Laňka, jehož předchozí film Spolu se odehrál během dvou dnů.

Nyní se vešel do jediné noci, v níž sleduje ztrátu sexuální intimity: „Dnešní mladí sice hledají lásku na celý život, ale obden spí s někým jiným“. Manžele hrají Vanda Chaloupková, tvář známá ze seriálů Slunečná či Haunted, a Adam Ernerst, jenž se vedle rolí v Kukačkách či Bodyguardech věnuje muzice. „Nebudeme si hrát na strážce morálky, ať si každý dělá se svým tělem, co chce. Spíš je smutné, že to někdo dělat musí,“ míní Ernest.

Když tvůrci zkoumali prostředí sexuálních live chatů, zjistili, že dotyčné dámy se raději ukazují než svěřují; přesto některé přiznaly, že po téhle zkušenosti už přistupují k mužům jinak, s větší nedůvěrou.

„Ale Jedna noc není agitka, nemluví ani pro, ani proti,“ zdůrazňuje Laňka, že film vypráví o tvrdé zkoušce partnerského vztahu. Ostatně první ukázka obsahuje scénu, kde muž svou ženu prosí, aby se za sedm tisíc vyspala s jeho kolegou.

RECENZE: Kozubův Rain Man si ve filmu Spolu říká o Českého lva

Jaký je reálný ceník sexuálních služeb na síti? „To je různé, podle toho, jak dlouho zákazník zůstane, s každou vteřinou přitékají peníze. Ale za deset minut to dělá od sedmi set do tisíce korun,“ uznává režisér, že herecké honoráře jsou nižší. Přidává zkušenost svého známého z nočního klubu: „Doby, kdy sem ženy chodily za obživou, už minuly, teď si tu prý vydělávají na životní nadstandard, doma řeknou, že jdou na kávu s kamarádkou, a vrátí se s luxusní kabelkou.“

Chaloupková líčí, že měli speciální koučku pro milostné scény. „Prošli jsme s ní dráždivé výjevy krok za krokem, aby pak natáčení bylo pro nás co možná nejpříjemnější, což jsem uvítala, většinu filmu běhám po bytě polonahá,“ vypráví herečka. Pro intimnější okamžiky měli tvůrci dva pornoherce, kteří točili každý zvlášť: ona své vyzývavé pózy, on reakce na ně, ovšem ženiny repliky musel muži odříkávat sám režisér. „Zvláštní pocit: když bylo po všem, natáhl si kalhoty a podával mi ruku,“ vzpomíná Laňka.

Snímek Jedna noc doprovodí tři písně v podání Ernestovy stejnojmenné kapely. „V textech jsem chtěl naznačit, co se mému hrdinovi v minulosti přihodilo a že nebyl vždycky takový grázl, jak ve filmu působí,“ vysvětlil herec.