Hlavní role v Stoneově filmu Wall Street z roku 1987 hráli Charlie Sheen a Michael Douglas.

Hlavní role v Stoneově filmu Wall Street z roku 1987 hráli Charlie Sheen a Michael Douglas. | foto: © 20th Century Fox

Hollywood chystá pokračování filmu Wall Street

  • 2
Zatímco Wall Street zaplňuje v posledních dnech titulky novin v souvislosti s finanční krizí, hollywoodské studio 20th Century Fox se chystá na zfilmování pokračování stejnojmenného filmu. V hlavní roli dramatu z makléřského prostředí by se mohl znovu objevit Michael Douglas.

Podle serveru magazínu Variety byl psaním scénáře pověřen scenárista a kvalifikovaný burzovní makléř Allan Loeb. Zatím není jasné, zda si za kameru znovu stoupne režisér prvního dílu z roku 1987 Oliver Stone. Podle některých zpráv by se film měl jmenovat Money Never Sleeps (Peníze nikdy nespí).

. Oliver Stone

Oliver Stone, premiéra filmu World Trade CenterRežisér a scenárista William Oliver Stone se narodil v roce 1946. Nejen v Hollywoodu je respektovaný za díla, která spojuje téma války ve Vietnamu, jíž se jako voják osobně zúčastnil. Jeho tvorba se ovšem zaměřuje i na aktuální politická a kulturní témata, přesto jí bývají vytýkány historické nepřesnosti. Stone získal tři Oscary: jednoho za nejlepší adaptovaný scénář filmu Půlnoční expres (1978), dva za režii filmů Četa (1986) a Narozen 4. července (1989).

Michael Douglas - My dva a KřenPříběh se bude odvíjet od postavy Gordona Gekka, kterého v prvním díle ztvárnil Michael Douglas. Gekko byl právě propuštěn z vězení, ale finanční svět, do kterého se vrací, je mnohem bouřlivější než ten, který před lety opouštěl. Postava ambiciózního makléře Buda Foxe, kterého si v prvním filmu zahrál Charlie Sheen, se v pokračování neobjeví. Produkce se stejně jako u prvního dílu ujme Edward Pressman.

TRAILER K FILMU WALL STREET (1987, v angličtině)