Na herce Miroslava Donutila se můžete těšit (kromě povídek 3 plus 1) například v chystaném filmu Román pro muže.

Na herce Miroslava Donutila se můžete těšit (kromě povídek 3 plus 1) například v chystaném filmu Román pro muže. | foto: Michal Sváček, MAFRA

Donutila v trojroli vystřídají jiní herci, první je Cibulková s chřestýši a pračkou

  • 1
Několikaletý televizní cyklus komediálních povídek 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem se chýlí ke konci, loučení s jeho hrdinou obstará prázdninová premiéra Donutilových příběhů na téma dovolená. Zároveň už však v ČT vzniká cyklus nový, Setkání s hvězdou, v němž se herci budou měnit.

Každou trojici mikrokomedií tentokrát vymyslí autoři přímo pro jednu hereckou osobnost. Jako první bude už v srpnu točit Vilma Cibulková, pro niž Ivan Klíma napsal napínavě laděné povídky se zábavným tajemstvím; mají pracovní názvy Pračka, Chřestýši a Houslista, režírovat je bude Jaroslav Brabec.

Rozdílné situace

Připravené je také trio zápletek pro Miroslava Etzlera; další díly, na jejichž scénářích se pracuje, představí například Ivu Janžurovou nebo Janu Hlaváčovou.

Vilma CibulkováPodle šéfdramaturga centra dramatické tvorby Jana Otčenáška se budou střídat nejen herci, ale také různí autoři a odlišné žánry. "Nový cyklus Setkání s hvězdou má vyloženě benefiční charakter," vysvětluje, že každého herce by měly povídky ukázat ve třech pokud možno rozdílných situacích, které obsáhnou celou bohatost jeho výrazových prostředků.

Současně však budou mít kromě jména ústředního představitele vždy ještě druhý jednotící prvek, spočívající v obdobném žánru - třeba hororu - nebo tématu, dejme tomu o ženách.