DO KINA: S domácím Modelářem se utká superhrdinka Harley Quinn

  • 1
Z pěti novinek týdne zastupuje českou tvorbu Petr Zelenka s Modelářem a slovenskou zase sportovní dokument o Attilovi Véghovi. Komiksová generace pak dostane další dávku akce v podobě superhrdinky Harley Quinn.

Dokument Attila, který natočil Petr Větrovský, těží ze současné popularity bojových sportů, jmenovitě MMA. Attila Végh, jenž jako první knokautoval legendárního Vémolu, představuje svou dráhu i přípravu na zápas století. 

Komiksová novinka Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) staví do popředí ženy. Vede je superhrdinka v podání Margot Robbie, která spolu s kolegyněmi zachraňuje malou dívenku ze spárů padoucha.

Psychologický thriller Modelář režíroval podle vlastního scénáře Petr Zelenka. V hlavních rolích se potkají Kryštof Hádek coby idealista, Jiří Mádl jako pragmatik a navíc efektní drony, které se z hraček mění ve zbraně.

Kanadská Píseň jmen má slavnou knižní předlohu a silné obsazení, kterému vládnou Tim Roth a Clive Owen. Líčí příběh syna hudebního nakladatele a houslisty z polské židovské rodiny, kteří společně vyrůstali za války v Londýně.

Animovaní Super mazlíčci se odehrávají ve městě robotů, odkud starosta vyhání všechny živé bytosti od lidí po zvířata. Postaví se mu mimo jiné toulavý pes, kočičí bojovnice či domácí prasátko. Ukázky a komentář najdete na videu.