Hořké slzy Petry Von Kantové - Hořké slzy Petry Von Kantové | foto: Divadlo Komedie

Zklamaná návrhářka chce být jako muži

Nechce být už slabou ženou, chce být tou dominantní. Divadelní tipy nabízejí Hořké slzy Petry von Kantové, muzikál Oliver či Ideálního manžela.

TIP TÝDNE:
Hořké slzy Petry Von KantovéMódní návrhářka Petra von Kantová je zklamaná muži. Je zklamaná pasivní ženskou rolí, kterou byla nucena hrát a odmítá používat rafinované zbraně "slabšího" pohlaví.

Touhu po tom být dominantní a být určujícím prvkem vztahu se snaží naplnit v lásce k mladé ženě. Ve snaze formovat tuto bytost a naplňovat mužskou roli ve vztahu však propadne nekontrolovanému citu.

Neopětovaná láska ji opět uvrhne v zoufalství a rozvrátí její psychiku i soukromý život. Nutnost zaujímat racionální postoje vůči své rodině, dceři a matce ji ale donutí přese všechno zoufalství ze své niterné hořkosti vystřízlivět.

V hlavních rolích diváci uvidí Vandu Hybnerovou, Danielu Kolářovou nebo Pavlínu Štorkovou. Hru Hořké slzy Petry von Kantové uvádí pražské Divadlo Komedie.

CO SE DĚJE:
Kráska z LeenaneV pondělí 26. září se v pražském A Studiu Rubín bude konat obnovená premiéra hry Kráska z Leenane. Místy až bolestně krutý příběh dvou osamocených lidí, matky a dcery, žijících na drsném irském venkově, má vedle velkého dramatického náboje i velmi pečlivou a překvapivou stavbu, mistrně vedené dialogy a také svérázný smysl pro humor.

Tento týdne probíhá v brněnském divadle Husa na provázku festival 7 žlutých praporů. V jeho rámci se představí hry Elena Štěpánová, Večírek Hrubeše a Mareše, Prase, VLadivojna La CHia a BANANA a další.

Městské divadlo BrnoBrněnské Městské divadlo představí v sobotu nový muzikál Oliver. Jde o divadelní přepis slavného Olivera Twista. Příběh chlapce ze sirotčince, který projde londýnským podsvětím, aby se nakonec octl v hřejivé náruči svého dědečka, získal nesmírnou oblibu u publika. Režie se ujal Stanislav Moša.

STOJÍ ZA VIDĚNOU
NáměstíčkoCo všechno se může stát na jednom malém náměstí v Benátkách v době karnevalu... Masky, tanec, letmé lásky a záhadný cizinec...to slibuje představení Náměstíčko, které uvádí pražské Divadlo v Celetné. Hru mohou diváci vidět tento pátek a příští týden ve čtvrtek vždy od 19:30.

Divadelní studio Marta uvede ve středu Strašidlo cantervillské. Strašidelná hudební komedie trojlístku Ladislav Kolář - Tomáš Mann - Oscar Wilde je zpracovaná podle známé stejnojmenné povídky. 

EXTRA NÁŠUP:
Ideální manželPražské Divadlo ABC nabízí Ideálního manžela ve středu 21. září. Anglická salonní komedie slavného autora i po sto letech od svého vzniku oslovuje dnešní publikum svým inteligentním humorem, ironií a překvapivým rozuzlením téměř detektivní zápletky.