Funny Girl v Divadle Na Fidlovačce - Nové zpracování legendárního muzikálu

Funny Girl v Divadle Na Fidlovačce - Nové zpracování legendárního muzikálu Funny Girl připravilo pražské Divadlo Na Fidlovačce. V hlavní roli se představí Tereza Bebarová. | foto: Divadlo Na Fidlovačce

Praštěná herečka zažije velký comeback

V pražském Divadle Na Fidlovačce finišují přípravy na premiéru legendárního muzikálu Funny Girl. Divákům se tak na nuselské scéně poprvé představí 14. dubna. Na jevišti se objeví téměř tři desítky herců a třináct tanečnic a tanečníků.

Funny Girl patří nesporně k nejlepším a nejúspěšnějším muzikálovým titulům.

Příběh sleduje kariéru herečky, zpěvačky a tanečnice Fanny Briceové od svízelných začátků až k hvězdné slávě - včetně její osudové lásky k hazardnímu hráči Nicku Arnsteinovi.

Dramatické a romantické výjevy se tu v rychlém sledu střídají s rozmarnými, protože "Praštěná Fanny" je obdařena nejen nevšedním talentem, ale i mimořádným smyslem pro humor.

Cestu nehezké chudé holky na světla ramp ztvárnila v 60. letech na Broadwayi Barbra Streisandová, která si zahrála i ve filmové verzi. Výkon v tomto snímku jí vynesl i prestižního Oscara.

"Slavný film jsem si pochopitelně pustila, ale nechci Barbru kopírovat. Inspirující pro mě bylo, že titulní hrdinka je spíše krásná uvnitř," řekla ČTK hlavní představitelka Tereza Bebarová.

V dalších rolích se divákům představí Daniel Rous, Denny Ratajský, Miloš Vávra, Vlasta Peterková, Miriam Kantorková, Pavlína Vojáčková a další.

Režie nového zpracování se ujal Juraj Deák. O choreografii se postarala Jana Vašáková. Hudební aranžmá má na svědomí Jan Kučera, Ondřej Brousek a Adam Klemens.

V minulosti mohlo české publikum vidět Funny Girl v Hudebním divadle Karlín se Zorou Jandovou v hlavní roli, či v pražském Divadle ABC, kde zazářila Veronika Gajerová.