Kapela Vagyny Dy Praga

Kapela Vagyny Dy Praga | foto: Tomáš Princ

Mighty Sounds chystá divadelní bar, vedle nápojů nabídne stand-upy či rap

  • 0
Vrací se festival Mighty Sounds a s ním i jeho hudebně-divadelní scéna. Letos bude poprvé zkombinovaná s barem, čemuž odpovídá i výběr účinkujících. V rámci programu divadelního Radio 1 Baru se objeví baviči z Underground Comedy či souboje slamerů. Mnoho herců dorazí i se svými hudebními projekty.

O zábavu na páteční podvečer se postarají stand-upeři z Underground Comedy v čele s Nikolou Džokičem a Tomášem Plhoněm, kteří jsou známí i díky televizní sérii Comedy Club. Na sobotu i na neděli jsou nachystány cestopisné přednášky: herec Vojtěch „Bráník“ Dvořák bude vyprávět o své svatební cestě, dojde i na cestopisný stand-up Beer with Travel.

„Na programu jsou i souboje ve slovní improvizaci s finalisty tuzemského mistrovství ve slam poetry. Nedělní divadelní program pak k večeru vyvrcholí takzvanou totální improvizací, kterou vystřihne České národní improvizační divadlo,“ láká stagemanager Alexandr Guha.

Z cestopisu Beer and Travel

Divadelní vlivy se promítnou i do většiny hudebního programu. Večerní produkci zajistí kapely současných i bývalých herců, počínaje duem Vasilův Rubáš, přes divadelní punkový sbor Vagyny Dy Praga a konče hercem a bavičem Vojtou Závezkým jako Vojtaanem. Pravý rock’n’roll vystřihne kapela Munroe herce a literáta Jana Kunzeho.

Výběr z programu Radio 1 Baru

pátek

17:30 Underground Comedy

21:20 Vasilův Rubáš

22:50 Forgen

0:00 Mutanti hledaj východisko

sobota

16:25 Mighty Slam

22:30 Michajlov

23:40 Maniak

0:50 Sebe

neděle

16:15 Mighty Slam

18:10 České národní improvizační divadlo

19:40 Vagyny Dy Praga

20:50 Vojtaano

Excentrickou show prý v pátek o půlnoci ukáží absolventi DAMU, textař Jan Vejražka a muzikant Jiří Konvalinka (známý z formace Vložte kočku), vystupující jako Mutanti hledaj východisko. Mladou generaci zastoupí další herec Daniel Joch, vystupující jako Forgen. Adam Ernest, který aktuálně hraje ve filmu Party Harder Summer Massacre či v seriálu Kukačky, se představí v sobotu se svým projektem SEBE, který označuje jako „Kára Patrasová - rap“.

Brněnskou rapovou scénu budou reprezentovat rapeři Maniak a Michajlov. Tedy dva umělci, kteří se nedávno shodli na nesmyslnosti války na Ukrajině: Maniak je totiž původem Rus a Michajlov pochází právě z Ukrajiny. Nedělní rapovou část line-upu a celkově i celý festival, završí v Radio 1 Baru početná crew Studia Session, kteří dorazí v plné sestavě.

Letošní 16. ročník žánrového festivalu Mighty Sounds se koná po dvouleté covidem vynucené pauze 8. - 10. července. Mezi zahraniční headlinery patří Dropkick Murphys, Social Distortion, Royal Rebublic, Agnostic Front nebo Anti-Flag. Z českých interpretů se návštěvníci mohou těšit na Fast Food Orchestra, Polemic, Redzed nebo John Wolfhooker.