Herečka Michaela Kuklová

Herečka Michaela Kuklová odpovídá na dotazy čtenářů iDNES (23. března 2005) | foto: David Votruba, iDNES.cz

Kuklová: Neberu vše, co se naskytne

S muzikály se doslova roztrhl pytel. Herečka Michaela Kuklová stíhá účinkovat hned ve dvou. Kromě Pokrevních bratrů se chystá na roli v Tajemství. "Už dávno neberu vše, co se naskytne. Ještě ráda bych herecky rostla," prozradila čtenářům.

ODPOVĚDI NAJDETE ZDE

Michaela Kuklová patří mezi české herecké stálice.

V současné době svoji energii vkládá do muzikálu Pokrevní bratři. Tento nenápadný muzikál provázela v minulosti smůla v podobě podezřelých finančních machinací

"Pokrevní bratry považuji za překrásný muzikál. Finanční machinace mě nechávají klidnou. Mrzelo mě pouze, když chtěli odpoutat pozornost od nekalých činů svedením viny na mého manžela, který s tím neměl vůbec nic společného," odpověděla herečka.

Zároveň se však herečka připravuje na svoji roli v muzikálu Daniela Landy Tajemství, ten bude mít premiéru příští týden.

"Tajemství je velice zvláštní příběh. Máme zakázáno o něm cokoli dopředu prozradit. Snad jen to, že hraji lékařku operatérku," uvedla herečka.

Michaela Kuklová se do paměti diváků zapsala rolemi ve filmech Playgirls I a II., v pohádkách O princezně Jasněnce a létajícím ševci, Z pekla štěstí I a II, O Perlové panně, dále ve snímcích Malostranské humoresky, Hlučná samota, Zatracení či v Andělské tváři.

"Jsem fanouškem českého filmu. Zaplať pánbůh za dobré i za špatné. Moc se mi líbili Snowboarďáci. Filmy, které se mi nelíbí, si nechám pro sebe, protože můj názor není důležitý a ublížit je velmi jednoduché," podotkla.

Zahrála si také v televizních inscenacích Škola hrou, Kam letíš, letadlo?, Krásná čarodějka, Král blázen, Obyčejná koňská historie, Přítelkyně z domu smutku, Místo činu a Kámen mudrců. Kromě herectví se zabývala i malováním. Její manžel je herec a producent Jiří Pomeje.

"Bulvár snáším velice snadno, už nic necítím. Raní mě pouze když pomluva skutečně poškodí jméno či blízké," dodala.