VIDEO: Čas měř jen láskou, pějí muzikálové hvězdy z pracovny i koupelny

  • 6
Herci a zpěváci z divadel z celé republiky spojili své hlasy v písničce Čas měř jen láskou. Chtějí tak v dnešních nezvyklých časech povzbudit všechny kolegy i diváky. Píseň v originále známá jako Seasons Of Love pochází z broadwayského muzikálu Rent.

S nápadem natočit video z karantény přišel producent Janis Sidovský. „Umělci jsou s letní přestávkou doma už od března, mnozí si našli jiná povolání, jiní pomáhají v nemocnicích. Chceme touto písní říct, aby nikdo neztrácel naději, jak se zpívá v naší písničce – tento rok budeme měřit jen láskou,“ uvedl. 

V písni tak zazní hlasy z muzikálových scén od Plzně přes Prahu, Liberec, České Budějovice nebo Ostravu. „Ráda jsem se přidala,“ hlásí Markéta Procházková známá i ze soutěže Tvoje tvář má známý hlas. „Hned jak mě Janis oslovil, napsal jsem mu: počítej se mnou,“ vzkázal Roman Tomeš, kterého diváci znají třeba ze seriálu Slunečná. 

Video nazpívalo bez nároku na honorář celkem patnáct muzikálových osobností: Dasha, Šimon Fikar, Ondřej Izdný, Marta Jandová, Ivana Korolová, Jan Kříž, Marie Křížová, Peter Pecha, Renata Podlipská, Markéta Procházková, Vendula Příhodová, Petr Ryšavý, Roman Tomeš, Pavel Vítek a Petra Vojtková.

Český text napsal Milan Malinovský, autorem hudby je Jonathan Larson.