ilustrační snímek | foto: Jiří Benák, iDNES.cz

Nemocniční laboratoř čeká modernizace, rozšíří a zkvalitní poskytované služby

  • 0
Rekonstrukce a modernizace čeká v letošním roce laboratoře v Nemocnici Mariánské Lázně. Za úpravami stojí společnost Synlab Czech, která se začátkem roku stala jejich novým majitelem. Vedle laboratoří se úpravy dotknou i přidruženého odběrového pracoviště. Cílem je zkvalitnit a rozšířit poskytované služby lékařům i pacientům. Provoz oddělení zůstane nezměněn.

„Prodej laboratoře byl strategickým rozhodnutím, které směřuje k posílení naší schopnosti poskytovat v Mariánských Lázních vysoce kvalitní zdravotní péči. Synlab přináší nejenom rozsáhlé zkušenosti a komplexní expertízu v oblasti laboratorní diagnostiky, ale také závazek k inovacím a rozvoji,“ říká k akvizici Václav Smělík, jednatel Nemocnice Mariánské Lázně.

Synlab chce letos zahájit společně s nemocnicí rekonstrukci laboratoře i odběrového pracoviště. Mimo to firma zajistí výměnu přístrojového vybavení, digitalizaci žádanek i výsledků vyšetření. Přínosem bude využití celostátní sítě laboratoří Synlab. Kromě současné klinické biochemie tak mohou lékaři požadovat celé spektrum vyšetření v oblasti mikrobiologie, hematologie nebo imunologie.

Testy budou k dispozici i pro samoplátce

„Jsme rádi, že můžeme přispět k rozvoji zdravotnické infrastruktury v tak významném regionu a poskytovat také zde tu nejvyšší možnou úroveň diagnostické péče, která vede ke stanovení přesné diagnózy pacienta v co nejkratším možném čase,“ uvedla Kateřina Bílly Danyšová, ředitelka Synlab Czech a Synlab Slovakia.

Novinkou bude také široká nabídka diagnostických testů pro samoplátce. Zájemci z řad pacientů budou mít možnost prověřit si na vlastní náklady například vyšetření vitamínu D, hladin protilátek proti různým onemocněním nebo diagnostiku alergií či potravinových intolerancí.

15. prosince 2023