(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Leila Hamdanová pro iDNES.cz

Dvojice vydírala cizince, že jej obviní ze znásilnění. Zaplatil statisíce

  • 3
Policie stíhá vyděračský pár, který vymámili z cizince 600 tisíc korun. Nejdřív se s ním začala setkávat žena, pak nastoupil na scénu její přítel, který se vydával za jejího bratra. Cizinci vyhrožoval, že když nezaplatí, nahlásí na policii vymyšlené znásilnění.

Osmatřicetiletá žena se s o jednatřicet let starším cizincem seznámila v Chebu. Začala se s ním pravidelně setkávat a udržovali spolu důvěrný vztah.

„Muž dal ženě několikrát peníze, aby mohla zaplatit různé pohledávky. Pak se do toho vložil její dvaačtyřicetiletý přítel, o kterém žena tvrdila, že to je její bratr,“ popsal krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Ženin přítel chtěl po cizinci několik set tisíc korun. Hrozil, že pokud peníze nedostane, nahlásí na policii, že cizinec ženu znásilnil. Přestože to muž neudělal a žena s ním měla styk dobrovolně, zalekl se.

„Navíc její přítel uvedl, že jako důkaz poskytne pořízené fotografie a video. Cizinec raději požadované finanční prostředky muži předal,“ řekl Kopřiva.

To byl ale jen začátek. Vyděrač požadoval další a další částky, které cizinec ze strachu o svou pověst zaplatil. Až když suma dosáhla 600 tisíc korun, rozhodl se vše nahlásit policii.

Chebští kriminalisté nyní ženu i jejího přítele obvinili z vydírání, za které hrozí až osmileté vězení.