Střelec z okna zasáhl muže s odpadky | foto: PČR, iDNES.tv

Muž zasažený střelcem při vynášení odpadků zemřel, motiv stále nejasný

  • 6
Muž, kterého v květnu na Sokolovsku zasáhl z okna střelec dvěma ranami z nelegálně držené zbraně, svým zraněním podlehl. Policisté proto nově případ vyšetřují jako vraždu.

„Postřelený sedmapadesátiletý muž bohužel podlehl svým vážným zraněním. Kriminalisté z tohoto důvodu překvalifikovali trestný čin na zvlášť závažný zločin vraždy. Trestní sazba zůstává stejná. Třiatřicetiletému muži tedy hrozí až na osmnáct let vězení,“ informoval krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Původně byl střelec obviněn z pokusu o vraždu.

Případ se odehrál na konci května v Habartově. Třiatřicetiletý střelec tam zasáhl nelegálně drženou zbraní z okna svého domu sedmapadesátiletého muže, který právě vynášel odpadky. Pro zraněného muže tehdy letěl vrtulník. Policii zavolal někdo ze sousedů, kdo slyšel střelbu.

Podle informací iDNES.cz zasáhl střelec svou oběť dvěma ranami do horní části těla a muži způsobil zranění v oblasti hrudníku, břicha i obličeje. Vrtulník ho přepravil do plzeňské fakultní nemocnice.

Střelec, který skončil krátce po činu ve vazbě, při výslechu policistům nesdělil, proč střílel. Oba muži se podle informací iDNES.cz znali jen zběžně. Pravděpodobně šlo o sousedy.

31. května 2021