Vedoucí prodejny z tržeb splácela dluhy a sázela, zpronevěřila dva miliony

  • 10
Bezmála dva miliony korun dokázala za čtyři měsíce nakrást z tržeb vedoucí prodejny v Sokolově. Splatila své dluhy, část peněz také prosázela na internetu. Nyní je ve vazbě.

Třiatřicetiletá žena začala krást peníze loni v září. Nechávala si hotovost z denních tržeb, kterou měla ukládat do trezoru a vždy za určité období ji předat pracovníkovi bezpečnostní agentury.

„Svým jednání způsobila celkovou škodu ve výši téměř 1,8 milionu korun. Finanční prostředky použila pro svou potřebu, například na nákup různé elektroniky, splácení dluhů nebo na hazardní hry po internetu,“ uvedla krajská policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Když firma, pro kterou žena pracovala, na chybějící peníze přišla, vše nahlásila policii. Kriminalisté nepoctivou vedoucí v pondělí odpoledne zadrželi a odvezli k výslechu. Z policejní cely putovala rovnou do vazební věznice, kam ji poslal soudce.

„Ženu jsme obvinili ze zpronevěry. Za své nezákonné jednání může být vzhledem ke značné škodě potrestána až osmi lety vězení,“ doplnila k případu mluvčí.