(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Jan Karásek, MAFRA

Tyran matce vyhrožoval, že jestli zavolá policii, zabije ji i hlídku

  • 0
Dlouhé čtyři roky týral svou matku muž ze Sokolovska. Ubližoval jí nejen psychicky, ale také ji bil. Když to udělal naposledy, ženě došla trpělivost a vše ohlásila na policii.

Vše vyvrcholilo na konci května, kdy šestatřicetiletý muž sebral matce, se kterou bydlel společně v jednom z měst na Sokolovsku, bez dovolení klíčky od auta. Odjel s ním i přesto, že měl od sokolovského okresního soudu zakázáno řídit.

„Když se téhož dne odpoledne vrátil domů, před domem se se ženou pohádal, přičemž ji udeřil rukou do tváře, až upadla na zem. Muž poté příbuznou vláčel do domu, zamkl vchodové dveře a řekl jí, že pokud zavolá policii, tak zabije ji i hlídku,“ popsal květnovou událost krajský policejní mluvčí Michal Žáček.

Násilník matku zranil tak, že ji musel ošetřit lékař. Žena později o jeho chování řekla policii a ta muže zadržela. Kriminalisté navíc zjistili, že muž matku psychicky i fyzicky týrá už čtyři roky a na svědomí toho má víc.

„Kromě toho v jedné z prodejen v Habartově odcizil lahve alkoholu za téměř dva tisíce korun. Schoval je pod oděv a bez zaplacení z prodejny odešel. V posledních třech letech byl navíc za obdobné jednání již odsouzen,“ uvedl mluvčí.

Muž čeká v policejní cele na rozhodnutí o vazbě. Za týrání osoby žijící ve společném obydlí, vydírání, omezování osobní svobody, maření výkonu úředního rozhodnutí, neoprávněné užívání cizí věci a krádež mu teď hrozí až osmileté vězení.