ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Radek Cihla, MAFRA

Matka musela teenagerovi sloužit, otce bil. Rodiče týral od šestnácti let

  • 64
Tři roky útrap snášeli od svého adolescentního syna rodiče na Karlovarsku. Teenager po matce požadoval, aby mu sloužila, otce bil. Před nedávnem už se stala situace natolik nesnesitelnou, že rodiče o všem řekli policii. Devatenáctiletému mladíkovi nyní hrozí vysoký trest.

Matku a otce, s nimiž žije ve společném bytě v menší obci na Karlovarsku, začal mladík týrat, když mu bylo šestnáct let. Nejprve rodiče urážel, křičel na ně a sprostě jim nadával, postupně pak své chování přiostřil.

„Po matce požadoval, aby mu posluhovala, a když to nechtěla dělat, začal jí vyhrožovat ublížením na zdraví či zabitím. Agresivita mladého muže se postupně stupňovala a své výhrůžky doprovázel tím, že demoloval zařízení bytu. Dokonce fyzicky napadl svého otce,“ popsala situaci v rodině krajská policejní mluvčí Eva Valtová.

Vše vyvrcholilo letos na začátku října, kdy se matka rozhodla, že už situaci nechce snášet, a řekla, že z bytu odchází.

„Syn nechtěl ženu nikam pustit a na zdůraznění svých výhrůžek si několikrát přejel nožem po ruce. Rodiče se obávali o svůj život, a tak přivolali hlídku policie, která mladíka ze společného obydlí vykázala,“ uvedla mluvčí.

Karlovarští kriminalisté mladého muže obvinili z týrání osoby žijící ve společném obydlí, za které mu hrozí až osmileté vězení.