VIDEO: Senior se nechtěl vzdát auta. Pobodal manželku, dceru i zetě

  • 87
V boj o život se zvrtla rodinná hádka na Chebsku. Senior, kterému chtěla rodina kvůli stáří zabránit v dalším řízení auta, vytáhl nůž a pobodal manželku, dceru i zetě. Toho velmi vážně zranil.

Šestaosmdesátiletý muž z Aše se nechtěl auta vzdát. Proto když za ním poslední lednový den vpodvečer přišla rodina s tím, že vůz nechají kvůli mužovu věku přepsat na někoho jiného v rodině, strhla se hádka.

„Senior v bytě po předchozí slovní rozepři zaútočil na tři členy své rodiny s nožem v ruce. Svoji ženu nejprve napadl slovně a fyzicky a po chvíli na ni zaútočil s nožem v ruce, čímž jí způsobil vážná bodnořezná poranění v horní části těla,“ popsala krajská policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

Dcera a zeť ihned přispěchali zraněné matce na pomoc, otec proto zaútočil i na ně.

„Žena měla lehčí zranění na hrudníku, muž však utrpěl hluboké bodné zranění v horní části těla, které jej ohrožovalo na životě a vyžádalo si okamžité lékařské ošetření s leteckým transportem do Fakultní nemocnice v Plzni. Matka s dcerou byly převezeny do nemocnice k ošetření,“ uvedla mluvčí.

Senior skončil v policejní cele, kde nyní čeká na rozhodnutí soudce o uvalení vazby. Kriminalisté ho obvinili z pokusu o těžké ublížení na zdraví, za což může skončit ve vězení až na dvanáct let.