Členové představenstva a dozorčí rady Sokolovské uhelné. Zleva: Pavel Tomek...

Členové představenstva a dozorčí rady Sokolovské uhelné. Zleva: Pavel Tomek (člen dozorčí rady), Jan Smolka (člen dozorčí rady), Jaroslav Rokos (předseda dozorčí rady), David Najvar (místopředseda představenstva) a Pavel Francisko (člen představenstva). | foto: Václav Šlauf, MAFRA

SUAS Group kupuje firmu Bau-Stav, posílí tím vlastní stavební kapacity

  • 0
Naplňovat realitní, stavební a developerské cíle energetické společnosti SAUS Group pomůže její nejnovější akvizice. Firma, která je sesterskou společností Sokolovské uhelné, totiž získala stavební firmu Bau-Stav.

„Spojení se s Bau-Stavem nám umožňuje rozšířit naše kompetence a kapacity, a to nejen v developmentu, který je zcela jistě jedním z klíčových pilířů naší budoucnosti,“ komentoval spojení obou firem Pavel Tomek, místopředseda dozorčí rady SUAS Group, správce svěřenského fondu a předseda dozorčí rady SUAS Construction.

Stavební firmu Bau-Stav založil v roce 1991 Milan Špička. Firma paří mezi nejvýznamnější stavebníky v Karlovarském kraji. 

„Od akvizice s klíčovou společností kraje a regionu Sokolovska získáváme unikátní příležitost podílet se na transformaci celého kraje. Z našeho pohledu jde o významný milník v naší třicetileté historii,“ řekl k transakci zakladatel Bau-Stavu Milan Špička.

Firma, kterou vybudoval, se zabývá pozemním stavitelstvím, inženýrskými a dopravními stavbami, bytovými domy, ale také zdravotnickými zařízeními či architektonickými památkami. Je také držitelem několika ocenění. Jenom v jubilejním 20. ročníku Staveb Karlovarského kraje získala čtyři ceny za stavbu pivovaru Černý vlk v Božím Daru a za karlovarskou Sparkasse.

Pod křídly SUAS Group se jí otevírají i další možnosti. Společnost zahajuje výstavbu nových výrobních kapacit v lokalitách průmyslových zón, hodlá stavět rezidenční bydlení a věnovat se bude i revitalizaci obytných domů v Sokolově. 

V plánu je rovněž rozvoj rekreačních a volnočasových zón podél jezera Medard. Společně se stavební firmou SUAS Group získal i 125 řadových zaměstnanců stavební firmy a další lidi ve spolupracujících firmách.