Hokejisté Sokolova nastupují doma na led.

Hokejisté Sokolova nastupují doma na led. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Těžaři se vracejí k podpoře sportu, obnovit ji mohou díky transformaci

  • 2
Desítky let patřila společnost Sokolovská uhelná k významným podporovatelům sportovních aktivit v kraji. Nyní nástupnická organizace, energetická skupina SUAS Group na tyto aktivity navazuje. V sezoně 2021 - 2022 nastoupí s logem staronového sponzora jak hokejisté HC Baník Sokolov, tak fotbalisté FK Baník Sokolov 1948.

Sokolovská uhelná stopla své sponzorské aktivity do sportu kvůli vzrůstající ceně emisních povolenek.

„Probíhající transformace nám umožnila alespoň částečně obnovit podporu sportu v Karlovarském kraji, kde naše skupina měla v minulosti velmi významnou pozici. Věřím ale, že díky úspěšné restrukturalizaci i v budoucnosti naše firma bude zastávat roli významného partnera nejen v oblasti sportu, ale i rozvoje celého Karlovarského kraje,“ komentoval návrat ke sponzoringu sportovních klubů Zbyšek Klapka, předseda představenstva SUAS Group.

Samotní sportovci tento krok vítají. „Podporu ze strany SUAS Group vnímáme také jako ocenění naší práce na úrovni mužů a mládeže. Jsem rád, že si nově založená společnost vybrala k podpoře právě Baník. Pevně věřím, že důvěru nezklameme a propojení klubu a SUAS Group bude dlouhodobé,“ reagoval Tomáš Provazník, jednatel FK Baník Sokolov.

Samotnému městu tak odpadnou problémy s dilematem, s nímž se muselo potýkat vloni v únoru, kdy tehdejší Sokolovská uhelná avizovala stopku sponzorských aktivit. Tehdy vedení města řešilo, který ze špičkových sportovních týmů podpořit. Sanovat výpadek sponzorských peněz u obou bylo tehdy podle starostky Renaty Oulehlové nad možnosti města.