Pravoslavný chrám sv. Petra a Pavla v Karlových Varech.

Pravoslavný chrám sv. Petra a Pavla v Karlových Varech. | foto: Petr Kozohorský, 5plus2.cz

Zdrogovaný muž se plazil po podlaze kostela. Křičel, že ho očistí satan

  • 9
Zdrogovaného muže museli v úterý ráno zpacifikovat strážníci v karlovarském pravoslavném chrámu sv. Petra a Pavla. Narkoman se tam plazil po zemi a neustále vykřikoval, že chce najít spásu své duše.

Když hlídka dorazila na místo, uviděla muže, který se svíjel na zemi a ze všech sil se snažil doplazit do zadních prostor kostela.

„Na výzvy strážníků muž pohybující se jako had nereagoval a neustále vykřikoval, že chce najít spásu své duše, že zhřešil a satan mu v jeho cestě za očistou pomůže. Po těchto výlevech následoval hysterický řev,“ popsal velitel Městské policie Karlovy Vary Marcel Vlasák.

Protože hlídka potřebovala dostat situaci pod kontrolu, použila donucovací prostředky, tedy chvaty a hmaty. Muž dostal na ruce pouta.

„Hlídka se s ním snažila komunikovat, muž se však nacházel ve svém světě. Neustále opakoval, že chce umřít. Službu konající strážníci mají dostatek zkušeností a bylo jim jasné, že mají co do činění s osobu psychicky narušenou, navíc pravděpodobně drogově závislou,“ řekl Vlasák.

Hlídka proto přivolala zdravotníky a také Policii České republiky kvůli zjištění totožnosti. Mezitím se osmatřicetiletý muž z Pardubic uklidnil a nechal se doprovodit do sanitního vozu. Tam mu záchranáři udělali test na drogy, který vyšel pozitivně.

„Prostřednictvím záchranářů bylo zjištěno, že muž trpí od narození bipolární poruchou a léčí se na psychiatrii v Pardubicích. Po vyšetření bylo rozhodnuto o převozu dotyčného na psychiatrické oddělení v Ostrově,“ dodal velitel strážníků.