V Mariánských Lázních hasiči zasahovali u požáru hotelu. (29. února 2020)

V Mariánských Lázních hasiči zasahovali u požáru hotelu. (29. února 2020) | foto: Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje

V Mariánských Lázních hořel hotel. Evakuováno bylo devět lidí

  • 0
Hasiči Karlovarského kraje zasahovali od sobotních brzkých ranních hodin v Mariánských Lázních. Vyjížděli k nahlášenému požáru hotelu, z nějž muselo být evakuováno devět lidí. Škodu odhadl vyšetřovatel na přibližně dvacet milionů korun.

„Zásah tam pokračuje, teď jsem přijel,“ řekl iDNES.cz krajský mluvčí hasičů Martin Kasal v sobotu dopoledne

Hasiči se o požáru dozvěděli krátce po třetí hodině ranní. V tu chvíli hořela podkrovní část a střecha hotelu Britania, a vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu, který je druhý nejvyšší.  

Starosta Mariánských Lázní Martin Kalina na Facebooku uvedl, že se požár již nešíří a uskutečňují se dohašovací práce. Lidé by se proto měli místu vyhnout.

„Pro obyvatele domu, kteří nemají možnost se dočasně ubytovat u příbuzných a známých, zajistilo město Mariánské Lázně náhradní ubytování,“ napsal. Poděkoval také hasičům, řediteli i zaměstnancům Spa Hotelu Olympia, kteří evakuovaným poskytli dočasné přístřeší a postarali se o ně.

Na místě zasahovala i záchranná služba, její mluvčí Radek Hes uvedl, že ji k požáru povolali hasiči. „Jednoho zraněného hasiče jsme převezli do nemocnice, v tuto chvíli nemám bližší informace,“ řekl iDNES.cz.

Po požáru je dům neobyvatelný. V sobotu odpoledne si ho převzal správce, který ho musí pravidelně kontrolovat do neděle.

„Předběžná škoda je odhadnuta na dvacet milionů korun, příčina požáru je v šetření. Na místo události si vyšetřovatel požárů vyžádal specialisty z Technického ústavu požární ochrany Praha,“ dodal Kasal.