Požár bytu v panelovém domě v Chodově na Sokolovsku.  (17. prosince 2021)

Požár bytu v panelovém domě v Chodově na Sokolovsku. (17. prosince 2021) | foto: HZS Karlovarského kraje

Požár paneláku vyhnal lidi do noci, muže z hořícího bytu oživovala záchranka

Hasiči zasahovali v noci u požáru bytu v sedmipatrovém panelovém domě v Chodově na Sokolovsku. Zranili se čtyři lidé. Jeden člověk pak venku zkolaboval a záchranka ho musela oživovat.

Hořet začalo o půlnoci. V době příjezdu hasičů na místo byl celý dům silně zakouřený, v oknech bytu v šestém patře byly vidět plameny.

„Hasiči začali požár v bytě hasit z automobilového žebříku oknem, zároveň natáhli hadicové vedení po schodech vnitřkem budovy. Z patra, kde hořelo, a také z patra nad ním hasiči zachránili sedm lidí, další obyvatelé domu se evakuovali sami. V přistaveném evakuačním autobuse hasičů bylo na nezbytně nutnou dobu umístěno dvacet lidí,“ popsal mluvčí hasičů Karlovarského kraje Martin Kasal.

Policisté vyvedli z hořícího bytu jednoho muže, který se nadýchal kouře. V doprovodu hlídky ještě dokázal sejít ven před dům, tam ale zkolaboval a posádka záchranné služby jej musela oživovat. 

Záchranka pak ošetřila další tři lidi, kteří se taktéž nadýchali kouře. Jednoho muže ponechala na místě, další převezla do nemocnice.

„Samotný požár se podařilo zlikvidovat během několika desítek minut po příjezdu na místo. Po odvětrání všech prostorů se obyvatelé mohli začít vracet zpět do svých bytů,“ uvedl Kasal.

Kromě vyhořelého bytu byly po kontrole všechny ostatní bez omezení obyvatelné, nebylo tak nutné pro nikoho zajišťovat náhradní ubytování. 

Na místě zasahovalo deset jednotek hasičů. Proč začalo v bytě hořet a jakou oheň napáchal škodu, nyní hasiči zjišťují.