Zásah hasičů s plošinou. | foto: HZS Karlovarského kraje

Usnul a sporák zapálil byt. Policista jej zachránil přes balkon v osmém patře

  • 8
Na sídlišti v Chodově na Sokolovsku v sobotu kolem čtvrté hodiny ranní hořel byt, jehož nájemník spal. Přivolaný policista přelezl ze sousedního bytu balkon v osmém patře, dostal se do zasaženého bytu, spícího muže zachránil a požár uhasil. Kouř z kuchyně v třináctipatrovém panelovém domě oznámil člověk z okolí policistům na linku 158.

„Šlo o požár části kuchyně od potravin na zapnutém sporáku, samovolně se evakuovalo 20 osob a dalších 23 pak dům opustilo na pokyn hasičů,“ řekl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Tři lidé se nadýchali kouře a převzala si je zdravotnická záchranná služba. Prostor byl zakouřený, oheň se ale dál nerozšířil. „V tuto chvíli je dům odvětraný a všichni lidé jsou zpět ve svých bytech,“ dodal.

Na místě zasahoval pět požárních jednotek a další složky integrovaného záchranného systému. Lidé na sociálních sítích policistům, i hasičům děkují a zmiňují potřebu průjezdnosti městem s těžkou technikou. „Tady je přesně vidět jak moc je důležité, aby se hasiči dostali s technikou k domu,“ komentuje Pavel Vachek.

Hasičce říkali, že do výjezdové jednotky nepatří. Snad nás bude víc, přeje si

Tamní hasiči vyjížděli i k řadě dalších případů. V době od dvou do pěti hodin ráno vyjížděli v osmi případech odstranit spadlé stromy či větve z komunikací. Jednalo se o místa u Stanovic, Lokte, Aše, Hranic či Toužimi.

V Karlových Varech v ulici Slovenská bylo nutné odstranit více popadaných stromů. Zde došlo pádem stromu k poškození minimálně jednoho zaparkovaného vozidla a také parkovacího automatu.

,