VIDEO: Cizinec okrádal pokladní v bankách, používal trik s rozměňováním

  • 2
Policie chytila podvodníka, který okrádal pokladní v bankách. Používal známou fintu s rozměňováním peněz a vždy pak odešel s více penězi, než s kolika do banky přišel. Přišel si na desetitisíce korun.

Devětačtyřicetiletému cizinci se podařilo přelstít několik pokladních na různých místech v České republice včetně Karlových Varů. Od začátku února do konce března to byly nejméně čtyři případy.

„Scénář byl vždy téměř stejný. Muž ve všech případech přišel do banky, kde požadoval od pokladní rozměnit finanční částku. Obsluha na pokladně v bance muži vyhověla a peníze mu vždy rozměnila,“ uvedla krajská policejní mluvčí Soňa Hergezelová.

Pak muž přišel s matoucím trikem. „V nestřeženém okamžiku z rozměněných peněz odebral částku a opět požádal pokladní, aby mu ještě jednou peníze rozměnila na bankovky jiné nominální hodnoty. Ta v domnění, že má stejnou částku jako původně, mu opět vyhověla a vrátila znovu rozměněné peníze zpět v plné výši. Muž si vždy peníze převzal a odešel,“ popsala mluvčí.

Policisté spočítali celkovou škodu na bezmála 80 tisíc korun. Muž nyní čelí obvinění z podvodu, za který mu hrozí až pětileté vězení. Soudce jej poslal do vazby.