Diskuze

Cheb chce na místě zahrádek postavit bazénové centrum za čtvrt miliardy

Zřejmě místo zahrádkářské osady Mírový sad nedaleko Spáleniště by v budoucnu mohl vyrůst nový chebský bazénový areál. Město už začalo připravovat jeho stavbu. Centrum bude rozdělené na vnitřní a venkovní část.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

Takže 200-250 milionů, v reálu spíš 300. Pokud se za dnešní šmudlu platí z rozpočtu města 7 mil., tak za ten příští, technologicky vyspělý, "vám řekli", že se budou platit dva? Spočtěte si jenom mzdové náklady, náklady na pravidelnou údržbu... Stačí, když tam nějaký filuta vykoná potřebu, a je vystaráno. Cena vstupenky by musela být buď nerentabilně nízká, aby tam vůbec někdo přišel, nebo adekvátně vysoká, a pak tam moc lidí chodit nebude. Bazénová centra (kdysi skromně nazývaná "koupák"), to je takový bílý slon, který si umí zakrojit z městského rozpočtu. Doporučil bych poptat se tam, kde bazény provozují, kolik je stojí provoz ročně - ale neoficiálně, protože pochybuji, že by se někdo chtěl pochlubit tím, jak naletěl... Idea chebského bazénu spíš vypadá na to, že se někdo snaží zalíbit voličům.

1 0
možnosti
JK

J95i80ř35í 97K90v46ě35š

30. 9. 2020 10:03

Bez hlubší analýzy těžko soudit, ale jen tak od boku předpokládám, že na nové centrum by bylo navázáno daleko víc doplňkových služeb generujících další peníze než na to stávající. A samozřejmě se dá čekat, že moderní technologie bude úspornější než ta desítky let stará.

0 0
možnosti