Pes pokousal dítě i dospělé, muže z odchytové služby pak přejel vlastní vůz

  • 311
V Šabině na Sokolovsku pokousal staford tři členy jedné rodiny a vážně je zranil. Pes nejprve zaútočil na šestiletého chlapce a pak i na jeho strýce a dědu, kteří napadenému dítěti přispěchali na pomoc. Zranění utrpěl i muž, který přijel zvíře odchytit. Přejelo ho jeho vlastní auto.

Událost se stala ve středu večer. Podle informací iDNES.cz patřilo zvíře strýci dítěte a pohybovalo se na společné zahradě rodiny.

Proč zvíře útočilo, zatím není jasné. Chlapce znal pes odmalička. Případ nyní vyšetřuje policie.

„Incidentem se usilovně zabýváme a prověřujeme ho. Kriminalisté po zjištění bližších okolností zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,“ informoval krajský mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Chlapec utrpěl podle mluvčího krajské záchranné služby Radka Hese středně těžké zranění ruky. Záchranáři ho převezli do sokolovské nemocnice, odkud později putoval na specializované pracoviště do Prahy.

„Oba dospělí muži pak utrpěli zranění horních i dolních končetin, převezli jsme je do sokolovské nemocnice,“ doplnil Hes.

Psa přijela na místo odchytit specializovaná firma. Ještě než se podařilo útočící zvíře odchytit, jejího pracovníka vážně poranilo jeho vlastní auto, které se samovolně rozjelo. Nehodou se také zabývá policie.

„Při nehodě byl zraněn sedmatřicetiletý muž, který byl letecky transportován do nemocnice. Dopravní nehoda je v šetření policistů,“ doplnil Kopřiva.

„Muž utrpěl rozsáhlá těžká zranění. Vrtulník jej přepravil do plzeňské nemocnice,“ upřesnil Radek Hes.