(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Policie ČR

Vykuk platil v trafice rituálními penězi, prodavačku napálil třikrát

  • 9
Podvodník udal v jedné z chebských trafik místo eur vietnamské rituální bankovky používané při pohřbech. Prodavačku se mu podařilo napálit hned třikrát během jediného dne.

Žena si falešných peněz všimla až při večerním počítání tržby. Že to nejsou pravá eura, poznala na první pohled, ale už bylo pozdě. Podvodník totiž během dne využil její zaneprázdněnosti.

„Čtyřiatřicetiletý muž přišel do prodejny poprvé 13. března těsně po poledni. Koupil si dva kartony cigaret a ty zaplatil několika padesátieurovými bankovkami, které ale byly falešné,“ uvedl krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

O několik hodin později se podvodník do stejné trafiky vrátil a znovu udělal stejný nákup, za který opět platil napodobeninami bankovek, jaké se používají k asijským rituálům.

S další návštěvou prodejny neotálel a po několika minutách se vrátil potřetí. Prodavačka už ale neměla kartony, a tak muž nakoupil několik desítek krabiček cigaret.

„A také v tomto případě zaplatit falešnými padesátieurovými bankovkami, pak odešel. Způsobil škodu téměř 10 tisíc korun,“ informoval mluvčí.

Když žena večer na podvod přišla, hned zavolala policii. Kriminalisté se podívali na záznamy z kamer a pachatele hned poznali. Podvodu se totiž nedopustil poprvé.

„V posledních třech letech už byl za podvod odsouzen, a tak mu nyní hrozí až tři roky vězení,“ doplnil k případu Kopřiva.