ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Vyhověl školákům a koupil jim v obchodě alkohol, přišla si pro něj policie

  • 26
Na problémy s policií si zadělal sedmačtyřicetiletý muž z Karlovarska, který se nechal přemluvit od čtveřice dětí, aby jim koupil alkohol. Teď za to může jít do vězení.

Tři chlapci a jedna dívka ve věku od 11 do 13 let chtěli popíjet alkohol, ale potřebovali někoho, kdo jim ho opatří. A tak si před obchodem vyhlédli cizího muže, kterého požádali o službu. Ochotně jim koupil víno i placatici tvrdého alkoholu.

Děti se pak potulovaly po vsi až do setmění. U zahrádek si jich všimla policejní hlídka. Skupinka jim byla podezřelá, protože se motala a hlasitě smála.

„Policisté s nimi následně provedli orientační dechovou zkoušku, při které u nich naměřili hodnotu od 0,34 až do 1,06 promile alkoholu,“ uvedla krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Policisty zajímalo, kde děti k alkoholu přišly. Ty popsaly muže, který jim ho koupil. V malé obci ho pak hlídka snadno našla. Děti putovaly zpět k rodičům, muž na policejní stanici.

„Je podezřelý z přečinu podání alkoholu dítěti. Za to může skončit ve vězení až na jeden rok,“ doplnila k případu mluvčí.