Diskuze

Voda z řadu je drahá, přírodní ale nesmějí v lyžařském areálu Háj čerpat

Lyžařský areál v Aši stojí před zásadním problémem. Tím je zasněžování. Až dosud brala tamní sněžná děla pitnou vodu přímo z řadu. Ta je však drahá. Pro budoucnost areálu je tak zásadní, zda se podaří najít zdroje a získat povolení k využívání neupravené vody přímo z přírody.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Dříve sníh buď byl, nebo nebyl. Řeky tekly bez zadržování a lidé z toho nevyšilovali. Celkově byla příroda zdravější a lidé šťastnější.:-/

1 0
možnosti
KS

Teče v zimně voda řekou a mohou nastat dvě možnosti:

1. voda odteče do moře

2. voda se částečně odčerpá, použije k zasněžení a na jaře se část vsákne do země a část odteče do řeky, kde původně byla, a pak i do moře

V čem je druhá možnost špatná?

2 0
možnosti
PN

Voda v řece udržuje život. Při odčerpání, obzvlášť v suchých letech, prostě bez vody život v řekách úmře. A že provozovatelé na limity odběru OPAKOVANĚ kašlou lze snadno dohledat. Umělý sníh má jiné vlastnosti než přírodní, déle taje a nabourává nástup jara pro rostliny a živočichy. Navíc sníh nejen roztaje a vsákne, ale sníh taky sublimuje, takže se rozhodně nedá říct, že všechen vsákne!

2 1
možnosti
KN

Na takový nesmysl jako je zasněžování by měl být odběr vody zakázán.

3 0
možnosti
PN

Souhlasím. Má to samá negativa: odčerpávání nedostatkové vody, naušování nástupu jara při tání, na sjezdovnách hlud a světlo dlouho do noci rušící rostliny a zveř v širokém okolí. Zbytečně spotřebovaná energie na zasněžování.

0 0
možnosti