ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Policie ČR

Do bytu vtrhli lupiči v kuklách, muže zbili a na ženu mířili pistolí

  • 7
Traumatický zážitek má za sebou pár z menší obce poblíž Karlových Varů. Do bytu mu vtrhla zakuklená trojice lupičů, která chtěla peníze nebo drogy. Na ženu pachatelé mířili pistolí, muže zbili tak, že skončil v nemocnici. Pachatele už policie dopadla a obvinila.

Přepadení se stalo v neděli. Okolo desáté večer zaklepali na dveře bytu tři mladíci, osmnáctiletý, dvaadvacetiletý a další, kterému je těsně pod osmnáct let. Otevřela jim pětadvacetiletá žena.

„Obvinění, kteří měli hlavy zakryté kuklami, ženu ihned natlačili do bytu. Následně ji osmnáctiletý muž přitlačil ke zdi a ohrožoval ji střelnou zbraní. Dvaadvacetiletý muž pak společně s mladistvým vstoupili do jednoho z pokojů, kde fyzicky napadli jednatřicetiletého muže,“ popsal loupež krajský policejní mluvčí Jan Bílek.

Lupiči muže tloukli pěstmi a kopali do celého těla. Přitom chtěli peníze nebo drogy. Prohledali celý byt a ukořistili dvoje hodinky za zhruba čtyři tisíce korun. Pak muži schválně rozbili telefon za pět tisíc. Řádění zanechali až ve chvíli, kdy se kolem bytu začali srocovat sousedé. Zalekli se a utekli.

Přestože měli lupiči na hlavách kukly, napadený muž poznal nejmladšího z nich, kterého zná od vidění. Hned proto zavolal policii. Sám pak skončil v nemocnici, kam ho odvezla záchranka.

„Všechny tři obviněné jsme do čtyřiadvaceti hodin zadrželi. Nyní čekají v policejní cele na rozhodnutí soudce o uvalení vazby. Za loupež a porušování domovní svobody hrozí osmnáctiletému a dvaadvacetiletému muži deset let vězení, mladistvému potom trest poloviční,“ doplnil k případu mluvčí.