ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Depositphotos

Paní na úklid okradla seniorku o úspory, našla je v kabelce v posteli

  • 5
Na svou důvěřivost doplatila seniorka ze Sokolova, která si na úklid najala devatenáctiletou ženu. Ta totiž využila příležitosti, kdy zůstala v bytě na chvíli sama, a důchodkyni připravila o naspořené peníze.

Brigádnice chodila k devětasedmdesátileté seniorce uklízet pravidelně. V neděli ale využila nestřežené chvilky a zkusila snadno přijít k penězům.

„Seniorka pustila podezřelou v neděli odpoledne do bytu a ta začala jako vždy uklízet. Poškozená ale po chvíli byt opustila a právě toho podezřelá využila,“ uvedl krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Starší žena se šla na chvíli projít. Mladé ženě věřila, a tak ji nechala v bytě samotnou.

Uklízečka ale náhodou narazila na kabelku ukrytou v posteli, kde měla důchodkyně schované úspory. Odtud mladá žena vzala 28 tisíc korun a vrátila se k úklidu. Když se seniorka vrátila z procházky, brigádnice dělala jakoby nic, dodělala svoji práci a odešla.

Krádež majitelka bytu neodhalila hned, ale až po nějaké chvíli, když si potřebovala z úspor vzít část peněz. Hned vše oznámila na policii. Mezitím ale zlodějka stihla peníze utratit. Za co, ale policistům neprozradila.

„Policisté z obvodního oddělení Sokolov–město sdělili devatenáctileté ženě ze Sokolova podezření ze spáchání přečinu krádeže. V případě prokázání viny jí hrozí až dva roky vězení,“ doplnil k případu mluvčí.