Nabouraný osobní automobil Hyundai mezi Hazlovem a Aší.

Nabouraný osobní automobil Hyundai mezi Hazlovem a Aší. | foto: Policie ČR

Motorkář přehlédl kolonu a strhl řízení. Při pádu se těžce zranil

  • 0
Záchranáře na Chebsku zaměstnaly ve středu odpoledne dvě nehody, které se staly krátce po sobě na silnici číslo I/64 mezi Hazlovem a Aší. Z první havárie vyvázla řidička s lehkým zraněním, motocyklista se ale při pádu zranil těžce.

Na začátku první havárie osobního automobilu značky Hyundai stál zřejmě mikrospánek jeho řidičky. Ta přejela do protisměru, sjela ze silnice a havarovala.

Utrpěla lehké zranění, se kterým ji sanitka odvezla na ošetření do chebské nemocnice. Na místě nehody se ale vytvořila kolona, kterou přehlédl motorkář.

„Třiapadesátiletý muž jel na motocyklu ve směru od Hazlova na Aš. Nepřizpůsobil však rychlost jízdy před kolonou, která se zde utvořila v důsledku zmíněné dopravní nehody. Snažil se, aby do kolony nenarazil, a strhl řízení vpravo,“ popsal druhou nehodu policejní mluvčí Michal Žáček.

Na hrubém štěrku ale stroj havaroval a motocyklista utrpěl těžká zranění. Vrtulník ho transportoval do fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně.

U nehody automobilu se hmotné škody odhadují na zhruba 400 tisíc korun, u havárie motocyklu je škoda vyčíslena na 45 tisíc korun.

Kromě motocyklu poškodil odlétající štěrk a kamení i osobní automobil stojící v koloně.