Diskuze

Hasiči častěji likvidují vosí a sršní hnízda, záchranáři ošetřili víc lidí

Teplé letní počasí vybízí k větší aktivitě včely, vosy a sršně. K likvidacím rojů a hnízd tak hasiči v Karlovarském kraji vyjíždějí mnohem častěji než v minulých letech. Rovněž záchranáři řeší více následků hmyzích útoků.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Včera jsme zlikvidovali vosí hnízdo. Už tam nebyla ani jedna.

0 0
možnosti
KT

Pes právě dostal pigáro. Chodil po třech a kňučel. Honí mouchy, asi si dal sršně nebo vosu. Je toho letos požehnaně. A to jsem objevil "moderního včelaře", co má úly na zahradě uprostřed vilové čtvrti. Dobrák jeden. Asi, aby se nenachodil někam za město. Bzučí tady všechno, čmeláci, včely, sršni i vosy. Tak snad, hlavně aby nesly užitek na jaře v květu.

Sršni mě letos dvakrát ohrožovaly. Mají potřebu nocovat v bytě. Nechápu. Potřebuji větrat a cpou se za tmy do bytu. A moc nepřemýšlí. 15 minut mi rozdivočelý sršeň klofal do okna, když jsem ho před tím vyhodil.

Pokud zobou mouchy, fajn. Ale hlavně mi zobou ovoce ze stromu. Po kilech. Nestačím koukat, na stromech visí pěkně ohlodané ohryzky. Čistá práce. Tak aby pak přežraní veganskou stravou měli prostor na ty mouchy... ;-D

0 0
možnosti
Foto

K těm ohryzkům- zavěšte do koruny stromu PET lahev s pivem a nebudete mít nakousané ovoce. Dělala jsem to léta a v pohodě.

0 0
možnosti
FS

Když jsem měl doma sršní roj a v domě roční dítě,hasiči odmítli přijet s tím ,že to není veřejná budova. Ale když sousedce vylezla na strom kočka a neuměla slézt dolů,přijeli ihned. Moc logiky v tom nespatřuji,bohužel.

3 0
možnosti

Teď jsem to chtěl napsat, mě poslali koupit sprej do drogerie.

0 0
možnosti