Cizinec v restauraci pravidelně prodával drogy, za dva roky utržil 300 tisíc

  • 3
Kriminalisté dopadli dealera, který v jedné z karlovarských restaurací pravidelně prodával pervitin stálým zákazníkům. Za dva roky podle policie utržil 300 tisíc korun. Nyní je ve vazbě.

Jednapadesátiletý cizinec prodával podle policistů drogy od poloviny roku 2018. V karlovarské restauraci měl čtyři pravidelné zákazníky.

„Například osmačtyřicetiletému muži prodal pervitin nejméně v pěti případech v celkovém množství několika stovek gramů. Stejné množství pervitinu od něj koupil od poloviny března do poloviny září minulého roku šestatřicetiletý muž,“ uvedl krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Čtveřici zákazníků prodal dealer drogy nejméně ve dvaceti případech, za pervitin utržil celkem téměř 300 tisíc korun.

Kriminalisté také u cizince provedli domovní prohlídku. „Zajistili jsme při ní několik igelitových sáčků s bílou krystalickou látkou. Odborná expertiza později odhalila, že zajištěné látky se používají k naředění pervitinu před samotnou distribucí,“ řekl Kopřiva.

Cizinec nyní čelí obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, soud ho poslal do vazby. Obviněnému hrozí až desetileté vězení.