Diskuze

Vojáci testovali na Doupově nové rakety, nahradí sovětské kusy

Historický okamžik protivzdušné obrany České republiky. Tak sami vojáci označují cvičení Tobruq Arrows 2021, které v těchto dnech probíhá ve vojenském újezdu Hradiště. Na Doupov přijeli cvičit vojáci z 252. protiletadlového raketového oddílu ze Strakonic. Poprvé si zde vystřelili ze zbrusu nového systému RBS-70 NG.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Úplně zbytečná činnost. Ale v Moravské nové Vsi jsem armádu neviděl a tam by se hodila...

0 0
možnosti

Vase kritika jde na spatnou adresu.

https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1999-219

§ 16

(1) Použití armády k záchranným pracím mohou vyžadovat25) hejtmani krajů a starostové obcí, v jejichž obvodu došlo k pohromě, u náčelníka Generálního štábu, který rozhoduje o jejím nasazení.

(2) Hrozí-li nebezpečí z prodlení, mohou vyžadovat použití armády k záchranným pracím osoby uvedené v odstavci 1 nebo velitel zásahu a velitel jednotky požární ochrany u velitele vojenského útvaru nebo náčelníka vojenského zařízení, které jsou nejblíže místu pohromy. Velitel vojenského útvaru nebo náčelník vojenského zařízení prostřednictvím svých nadřízených informují neprodleně náčelníka Generálního štábu o nasazení armády k záchranným pracím.

(3) Je-li ohrožena podstatná část území České republiky, rozhoduje o použití armády k záchranným pracím při pohromě vláda na návrh ministra vnitra.

(4) O použití armády k likvidaci následků pohromy rozhoduje vláda na návrh ministra.

0 0
možnosti