Stavební práce na křižovatce ulic Západní a Šumavská v Karlových Varech. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Dopravu ve Varech opět čeká zatěžkávací zkouška, tuhnický přejezd bude zavřený

  • 1
Výraznou komplikaci v dopravě v Karlových Varech přinese uzavření železničního přejezdu v městské části Tuhnice, naplánované od neděle 19. listopadu. Západní ulice tak bude až do 28. listopadu neprůjezdná, a to v obou směrech. Automobilová doprava se bude muset z toho úseku přesunout na průtah městem.

„Průtah je ze statistického hlediska málo využívaný,“ upozornil první náměstek primátorky Tomáš Trtek. Chodci budou moct železniční trať z Karlových Varů do Mariánských Lázní překonat v těsném sousedství uzavřeného přejezdu. „Podél plotu burzy do Bečovské ulice,“ upřesnil náměstek.

Uzavření tuhnického přejezdu, jehož rekonstrukce je investicí Správy železnic, přinese zvýšení počtu průjezdů na dvou nejbližších karlovarských mostech, Tuhnickém a Chebském.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

„Situaci u Chebského mostu bude monitorovat dopravní policie. V případě nutnosti a na její žádost vypneme semafory na křižovatce u něj a dopravu pak budou řídit policisté. Jestli to bude nutné, ukáže až vývoj situace,“ doplnila mluvčí magistrátu Helena Kyselá.

Práce se ovšem dotknou i provozu linek karlovarské městské hromadné dopravy. Výlukové jízdní řády platí pro linky číslo 2, 3, 6 a 52, změny zapříčiní i dočasné změny zastávek. Podrobnosti najdou cestující na webu Dopravního podniku Karlovy Vary.

17. července 2023