Diskuze

Sokolov má v městských domech profesionální domovníky, školili se i na první pomoc

Ve dvou sokolovských městských domem začnou od pondělí fungovat domovníci – preventisté. Devět lidí, kteří vzešli z výběrového řízení, bude působit ve třináctipatrovém věžáku ve Slavíčkově ulici na sídlišti Michal a v objektu nízkonákladových bytů obývaných seniory v ulici Jiřího z Poděbrad. V obou domech žije přibližně 400 lidí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zpět na stromy. V různých obměnách správců, recepcí nebo ochranky se vrací. Takový případ mám možnost mnoho let sledovat. Mohutný panelák čtrnáct pater. Osazenstvo, že by se neznalý mohl bát. Ale paní domovnice jak z kresleného vtipu mu vládne železnou rukou. Když je s kýblem na chodbě, tak i prapodivné typy poctivě čekají venku až chodba uschne. Hadrem jsem tam nikdy nedostal, ale rána to musí být parádní.

0 0
možnosti
ZS

Když jsme se před 48 lety nastěhovali do našeho domu, byla tady správcová. OPBH tehdy přidělilo správcovský byt manželům, kteří byli u podniku zaměstnáni. Paní občas umyla schody. V jiných vchodech to asi měla ještě více "na háku", protože byly časté stížnosti. Že by ona nebo její muž vyměnili žárovku na chodbě, to bylo z říše snů.

V Maďarsku jsem zažil domovnici. Starala se o všechno. Obyvatelé domu neměli ani klíče od domovních dveří. Když jsme šli hodně po půlnoci z tancovačky, zazvonili jsme na domovnici, ta přišla a ochotně nám odemkla. Vím, že dostala nějakou drobnou finanční odměnu. V domě byl vzorný pořádek a ona měla přehled o všech příchozích.

0 0
možnosti