Diskuze

Při opravě Císařských lázní už Vary se sálem pro symfoniky nepočítají

Stavebního povolení se dočkaly karlovarské Císařské lázně, které patří kraji. Ten již dlouhou dobu plánuje opravu této národní kulturní památky, která by měla stát více než půl miliardy korun. Kromě kraje a města se na ní bude 250 miliony podílet také stát. Se sálem pro symfoniky se už ale nepočítá.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

O78t25a 34Ř50e70z46a90n14k75a

10. 1. 2019 13:53

Moudré rozhodnutí města. Další sály jsou také v Thermalu, koncertovat je možné v divadle, Lidovém domě. Divadlo má výbornou akustiku a je tam i zázemí, které by mohl orchestr využívat. Náš orchestr je ale především lázeňský, měl by tedy hrát zejména na kolonádách. Jenže uprostřed sezóny si berou společnou dovolenou, nepochopitelné. Doufám, že nové vedení změní pravidla a orchestr během lázeňské sezóny více uvidíme v ulicích. K tomu byl zřízen.

0 0
možnosti
MO

Vážený pane,

vzhledem k Vašemu komentáři musím bohužel konstatovat, že koncertní akustice a provozu symfonického orchestru vůbec nerozumíte.

Sály v Thermalu či v Lidovém domě jsou pro symfonické koncerty vhodné asi tak, jako kluziště na vánočních trzích pro extraligový hokejový klub. Většina sálů v Karlových Varech jsou navíc v soukromém vlastnictví, z čehož vyplývá, že je pouze na dobré vůli provozovatele hotelu, jestli koncertní vystoupení umožní, či ne. Karlovarské městské divadlo by mohlo být pro orchestr řešením v případě, že by mohl trvale využívat alespoň část jeho zázemí a akustika by se upravila pro koncertní vystoupení. Prozatím musí orchestr platit za pronájem nemalé peníze za každý koncert, který zde odehraje. A to nejdůležitější na závěr. V roce 2023 skončí orchestru věcné břemeno na sál v Lázních III, kde má orchestr skromné zázemí a kde může zkoušet. Jak bude orchestr fungovat po roce 2023 je tedy otázkou...

Srdečně Vás tímto zvu na některý z koncertů KSO, kde Vás rád seznámím s provozem a potřebami orchestru.

S úctou

Martin Ondráček

koncertní mistr KSO

1 0
možnosti