O Alžbětiny lázně se kromě řetězce Hilton zajímá i místní Grandhotel Pupp

  • 0
Karlovarský Grandhotel Pupp je dalším ze zájemců o městský objekt Alžbětiných lázní v centru Karlových Varů. Vedení „Alžbětinek“ doposud jednalo pouze s nadnárodním hotelovým řetězcem Hilton. Ten svůj záměr o lázně před časem prezentoval i na jednání zastupitelstva.

„Na jednání rady jsme dostali dopis, který zájem Grandhotelu Pupp potvrdil,“ konstatovala primátorka Andrea Pfeffer Ferklová.

Stejně jako zástupci řetězce Hilton chtějí i zástupci Puppu vědět, zda se město kloní k variantě prodeje, či k pronájmu objektu. O modelu budoucího provozování Alžbětiných lázní ovšem na magistrátu ještě rozhodnutí nepadlo. „Chceme to vyřešit do poloviny února,“ podotkla primátorka.

Nyní čeká magistrátní úředníky úkol stanovit podmínky tak, aby se všichni zájemci mohli výběrového řízení na Alžbětiny lázně zúčastnit. „A my pak mohli vybrat toho, s kým uzavřeme smlouvu,“ doplnila Pfeffer Ferklová.

Společnost Hilton už dříve avizovala svůj záměr přebudovat Alžbětiny lázně na lázeňský hotel světového formátu. V plánu měla zachovat možnost využívání služeb i pro obyvatele města.

Podle studie Vysoké školy ekonomické by rekonstrukce objektu přišla na 1,2 miliardy korun. Alžbětiny lázně jsou dlouhodobě ve ztrátě. Město jejich provoz každoročně dotuje dvaceti miliony. Celková ztráta pak na konci loňského roku činila 160 milionů korun.